Rezene çayı, A ve C vitaminleri yönünden zengin olup, sağlık açısından çeşitli faydalar sunmaktadır. Rezene çayı demlemek için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz: Rezene Çayı Demleme Adımları
Rezene Çayı Demleme Sırasında Dikkat Edilmesi Gerekenler
Boğaz Ağrısı ve Ateş Düşürücü Olarak Rezene Çayı Demleme Kış günlerinde virüslere bağlı gelişen rahatsızlıklarda rezene çayı kullanmak isteyenler, bir fincana 2 çay kaşığı rezene ekleyerek içmelidirler. Ayrıca doğal bir antiseptik olan bal ile rezene çayı tatlandırılabilir. Kabızlık, Karın Sancısı ve Sindirim Sistemi Sorunlarında Rezene Çayı Demleme Bir fincana 2 çay kaşığı rezene eklenerek demlenebilir. Ayrıca içine 1 çay kaşığı kadar kimyon tohumu eklenirse, mide gazlarını daha çabuk sökeceğinden mide sancılarını daha hızlı dindirebilir. Diyet Döneminde Demlenen Rezene Çayı Diyet dönemlerinde ödem atma ve metabolizmayı düzenlemek için rezene çayı tüketilebilir. Ancak, çok fazla demlenmemelidir. Kilo vermek için demlenen rezene çayları günde 2 çay bardağından fazla içilmemelidir. Ayrıca, 2 haftadan fazla düzenli olarak tüketildiğinde bazı yan etkilere neden olabilir. Uzun süreli rezene çayı tüketiminde ciğerlerde su birikmesi vakaları kaydedilmiştir. Bu nedenle diyet dönemlerinde en fazla 2 hafta rezene çayı içilmeli ve ardından en az 10 gün ara verilmelidir. Rezene Çayının Etkilerini Uzun Süre Koruyabilmek İçin Rezene tohumları hava geçirmeyen bir torbada serin ve kuru bir yerde saklanmalıdır. Alırken tohumların taze olmasına dikkat edilmelidir. Bu adımları takip ederek, sağlıklı ve lezzetli bir rezene çayı demleyebilirsiniz. Rezene çayı, doğru şekilde demlendiğinde sağlık açısından pek çok fayda sağlar. |